پرونده ویژه

تراوشات مسموم
جولای 6, 2014

نیروهای ارتش عراق نیز در این رسانه ها به عنوان “نیروهای مالکی” نام برده می شود تا به این ترتیب بتوانند ارتش عراق را در چارچوب سیاستی محدود و مشخص قرار دهند و در پی آن امتیاز ملی بودن این نیروها را از آنان بگیرند.

در همین حال در حالیکه رسانه های عربستان مدعی هستند که “نوری المالکی” در اجرای وظیفه سیاسی اش دچار اشتباهاتی شده است، از طرف دیگر تلاش می کنند تا جنایات داعش و طرفدارانش را در عراق توجیه کنند و سعی شان بر این است که القا کنند که آنچه در این کشور در حال وقوع است چیزی نیست مگر وقوع جنگ داخلی بین آحاد مختلف یک کشور. این القای سعودی ها بیانگر تمایل ریاض به بروز جنگ داخلی در عراق است که اخیرا بر زبان “سعود الفیصل” وزیر خارجه آل سعود نیز جاری شد که گفت: اوضاع در عراق وقوع جنگ داخلی را هشدار می دهد.

از طرف دیگر در حالیکه رسانه های عربستان در تلاش برای بیان وقوع جنگ داخلی و اختلافات مذهبی در عراق هستند، پایگاه خبری شبکه العربیه در مقاله ای می نویسد؛ کشور عراق تقسیم شده است. نویسنده در این مقاله نوشت عراق عملا به سه قسم تقسیم شده است بخشی که اهل تسنن بر آن مسلط هستند و آن غرب و شمال غرب این کشور است و بخش جنوبی بغداد و همچنین بصره که از سال 2003 تاکنون شیعیان بر آن مسلط هستند اما بخش سوم که منطقه کردستان است، که از اوایل دهه نود مستقل شده اما “العربیه” در ادامه می نویسد؛ هرچند که این بخش از عراق مستقل نیست بلکه شبه مستقل به شمار می رود.

العهد در پایان می نویسد: به این ترتیب شاهدیم که رسانه های عربستان برای انتشار این موضوع که عراق بر اساس گرایش های مذهبی به چند بخش تقسیم شده است، تلاش می کنند و در این بین آل سعود از اقدامات تروریستهای داعش که دلایل بروزشان در عراق کاملا روشن و واضح است، برای اجرای اهدافش بهره می برد.

شایان ذکر است که حدود یک هفته گذشته پرسنل شبکه های