ارتباط پوشش و انتظار/لباس منتظر باید مظهر «وَ لِبَاس التَّقْوَی ذَلِك خَیرٌ» باشد

«حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ» معنای دیگر «اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج» است
مارس 22, 2017
خواسته امام زمان(عج) از شیعیان/غفلت از نیازمندان در فرهنگ انتظار جا ندارد
مارس 27, 2017

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت گفت:  تقوای الهی در انتخاب لباس از سوی منتظران باید رعایت شود؛ مراد از پوشش اعم از لباس و یا چهره آرایی و آرایش است که در این رابطه منتظران باید تقوای الهی را رعایت کنند.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، بی تردید و بنابر آموزه های دینی جمعه و انسان منتظر منجی موعود(عج) باید از سبک زندگی خاصی پیروی کند که از آن به سبک زندگی منتظرانه تعبیر می شود؛ از این رو در سلسله گفت وگوهایی با حجت الاسلام حسن ملایی، مولف «سبک زندگی منتظرانه» به بحث و بررسی درباره این سبک خاص از زندگی پرداخته ایم که بخش دوم از هشتمین شماره آن را در ادامه می خوانید:

حجت الاسلام حسن ملایی، مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت و مؤلف کتاب سبک زندگی منتظرانه در گفت وگو با خبرنگار مهدویتخبرگزاری شبستان با بیان اینکه در سبک زندگی منتظرانه، لباس و پوشش منتظران برمحور حق و رعایت تقوای الهی باید باشد، گفت: پوشش منتظران ظهور نوعی مقابله با جبهه فرهنگی دشمنان خداوند است.

ملایی با اشاره به ملاک ها و محورهایی برای انتخاب لباس و پوشش از سوی منتظران ظهور افزود: تقوای الهی در انتخاب لباس از سوی منتظران باید مشخص باشد، مراد از پوشش اعم از پوشیدن لباس و یا چهره آرایی و آرایش است و در این رابطه منتظران باید در پوشش خود تقوای الهی را رعایت کنند.

لباس باید پوشاننده عیب های ظاهری انسان باشد

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: در آیه 26 سوره مبارکه اعراف آمده است: «یابَنی ءَادَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَیْكمْ لِبَاساً یُوَرِی سوْءَتِكُمْ وَ رِیشاًوَ لِبَاس التَّقْوَی ذَلِك خَیرٌذَلِك مِنْ ءَایَتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّكَّرُونَ؛ ای فرزندان آدم! ما بر شما لباسی فرو فرستادیم كه عورت‏های شما را مى‏پوشاند و نیز پوششی زیبا نازل كردیم، و لباس تقوا بهتر است كه آن از آیات خداست، شاید ایشان متذكر شوند» به این معنا که لباس در گام اول باید عیب های ظاهری انسان را بپوشاند که متاسفانه برخی از لباس هایی که از سوی غربی ها در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شود، بسیاری از عیوب انسان ها را حتی مشخص می کند که این بسیار زشت و زننده برای جامعه اسلامی و جامعه منتظر امام زمان(عج) است.

وی اضافه کرد: براساس این آیه، لباس باید موجب زیبایی انسان ها شود که نشان دهنده دقت مبانی اسلامی، روی پوشاک است زیرا مشاهده می شود، در برهه هایی از زمان، زشت ترین لباس ها مد می شود و این در جامعه اسلامی عجیب است، البته ظاهرا این رفتار، در زمره علایم پوشش مردم آخرالزمان است که در برخی روایات به آن اشاره شده است. این نکته را هم باید توجه کرد که در انختاب لباس زیبا و جذاب باید به عنصر عفاف و عدم جلب توجه نامحرم نیز توجه ویژه ای داشت که در ادامه نکته آن خواهد آمد.

بهترین لباس و پوشش، جلوه ای از تقوا دارد

ملایی با اشاره به اینکه در ادامه این آیه آمده است، بهترین لباس و پوشش، جلوه ای از تقوا دارد، بیان کرد: منتظران امام زمان(عج) در انتخاب و مصرف لباس و پوشاک باید مظهر آیه «وَ لِبَاس التَّقْوَی ذَلِك خَیرٌ» باشند.

مؤلف کتاب «سبک زندگی منتظرانه» با بیان اینکه در زمینه انتخاب لباس زیبا، باید به نوع و شهرت آن برای زنان و مردان توجه شود، تاکید کرد: به این معنا که نوع لباس برای یک مرد باید مردانه باشد و برای زن نیز زنانه، زیرا امام صادق(ع) در روایتی هشدار داده اند که یکی از ویژگی های آخرالزمان «تشبة النساء بالرجال والرجال بالنساء؛ زنان خود را شبیه مردان می کنند و مردان شبیه زنان می کنند» و این بسیار نکوهیده است بنابراین باید توجه کنیم تا از لباس جنس مخالف استفاده نکنیم.

توجه به حیا و عفت در انتخاب لباس از سوی منتظران

وی با اشاره به اینکه حیا و عفاف در انتخاب لباس باید از سوی منتظران رعایت شود، ابراز کرد: امام زمان (عج) در آن دعای مشهور که با «اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفيقَ الطّاعَةِ » آغاز می شود، می فرمایند: «وَ عَلَى النِّسآءِ بِالْحَيآءِ وَ الْعِفَّةِ؛ به زنان ما حیا و عفت را بیاموز» البته این خطاب به معنای انحصاری بودن حیا و عفت برای زنان نیست بلکه براساس روایات، حیا و عفت هم برای مردان و هم زنان مطرح است اما عفاف برای زنان نیکوتر و سزاوارتر است زیرا آسیب ها و خطرات فراوانی آنان را تهدید می کند، حیا به حدی بااهمیت است که در روایات داریم: «لا ایمانَ لِمَن لاحَیاءَ لَهُ؛ فردی که حیا و عفت ندارد، گویی ایمان ندارد».

ملایی با بیان اینکه منتظران ظهور باید در انتخاب لباس، به شرایط زمانی و عدم شهرت در لباس توجه کنند، گفت: در زمان صدر اسلام، مردمان لباس های ساده ای می پوشیدند اما در شرایط کنونی، مردم لباس های بهتری می پوشند اما اگر فردی، لباس های درویش مسلکانه و یا انگشت نما بپوشد، مورد مذمت است و یا فردی لباس های خاصی بپوشد مانند لباس های با رنگ های تند که مورد توجه و اشاره دیگران قرار گیرد، هم از سوی مردان و هم زنان، نکوهیده است و دوست داران امام زمان(عج) باید از این پوشش ها پرهیز کنند.

مدیر گروه اخلاق و تربیت مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه در زمینه انتخاب لباس باید شرایط سنی را در نظر گرفت، تصریح کرد: امیرالمومنین امام علی(ع) روزی با قنبر برای خرید لباس به بازار رفتند و دو لباس خریدند، آن لباسی که با روحیه و فضای جوانی مناسب تر بود، با وجود قیمت بیشتر، به قنبر غلام خود دادند و قنبر زمانی که پرسید، چرا لباس گران تر را به من دادید، حضرت(ع) فرمودند:«شما جوانی و شور و نشاط جوانی داری» که این ملاک انتخاب، باید مورد توجه والدین قرار گیرد.

لزوم توجه به توانایی مالی در تهیه لباس

وی با بیان اینکه منتظران ظهور باید توانایی مالی خود را در زمینه تهیه لباس مورد توجه قرار دهند، گفتمنتظر ظهور باید در زمان تهیه لباس، تمامی این معیارها را مورد توجه قرار دهد و نباید با مقایسه با دیگران، برای خرید لباس، خود را به زحمت بیندازد.

ملایی خاطرنشان کرد: معاویه بن وهب نزد امام صادق(ع) مشرف شد و عرض کرد: گاهی انسان در بخشی از زندگی خود ثروتمند است و لباس ها فاخری می پوشد اما گاهی نیز وضعیت مالی خوبی ندارد که حضرت(ع) در پاسخ فرمودند: «يُنْفِقْ ذُو سَعَةٍ مِنْ سَعَتِهِ وَمَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ فَلْيُنْفِقْ مِمَّا آتَاهُ اللَّهُ عَلَی قَدر حاله؛ هرکس زندگانیش وسعت دارد، به مقدار وسعتش و هرکس زندگانیش سخت است، به میزان روزی اش هزینه کند».

براساس این گزارش، در نهمین شماره از این سلسله گفت وگوها پیرامون اوقات فراغت و تفریح و همچنین روابط اجتماعی در سبک زندگی منتظرانه بحث می شود.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه می گذارد

avatar
   
Notify of